fbpx
هجرة الحرفيين الى كندا ( هجرة رسمية) 1

هجرة الحرفيين الى كندا ( هجرة رسمية)

البوست التاريخي لهجره الحرفيين واصحاب المهن اليدويه لكندا

————————————————————————

.

طريقه الهجره علي اساس انك ” حرفي ” ليها سكتين ف كندا

– السكه الاولي تبع الاكسبريس انتري برنامج اسمه Federal Skilled Trades Program

ودة عكس ال Federal Skilled Workers بتاع المؤهلات العاليه

شروط الهجره ف البرنامج دة للحرفيين ف المُجمل والعموم هي هي مبتختلفش عن المؤهلات العليا .. برضو بنظام النقط والنقط بتاخدها علي عده عوامل زي اللغه وخبره العمل والمؤهل والسن الخ الخ زي الهجره العاديه

ولكن الفرق بس ان هجره الحرفيين الاسكور المطلوب بيكون تحت ال300 نقطه ومفيش فيها بول اول عكس العماله المهره يعني متطلباته اقل بكثييير جدا من متطلبات العماله المهره .. طلبات اقل في اللغه .. طلبات اقل في سكور النقط الاجمالي .. الخ

http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/crs-tool.asp

.——————————————————-

ايه المتطلبات بقي  ؟؟

.

1- وظيفتك تكون مطلوبه في قائمه الوظائف ال ( NOC )

وفي هجره الحرفيين مقسمين الوظائف ل 5 اقسام

-ال Major Group 72 دة خاص بالحاجات الانشائيه زي الكهربائي والحداد والبنائين الخ

– الMajor Group 73 دة خاص بالصيانه وتشغيل المعدات زي ال maintenance and equipment operation trades

– الMajor Group 82 دة خاص بالزراعه وطرق الري والتكرير الخ

-ال Major Group 92 دة خاص بالمشرفين زي مشرفين العمال وخطوط الانتاج والمصانع ومشرفين العمال الخ

– ال Minor Group 632 دة خاص بال طباخين chefs and cooks

– ال Minor Group 633 دة خاص بالجزارين butchers and bakers

 

وعشان تعرف وظيفتك موجودة ولا لأ ف اللينك دة

https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/immigrate-canada/express-entry/eligibility/find-national-occupation-code.html

 

اللجوء الديني في كندا الشروط وطريقة التقديم

2- يكون معاك اثبات انك بتعرف لغه .. يأما أيلتس انجليزي أو تيف فرنساوي

– لو ايلتس يكون سكورك CLB 4 في القرايه والكتابه و CLB 5 في التحدث والاستماع

– لو TEF يكون تجيب ف ال كتابه والقرايه NCLC 4 وفي التحدث والاستماع NCLC 5.

3- يكون معاك سنتين خبرة فى نفس المجال المطلوب من اخر 5 سنين اشتغلتهم بمعدل 30 ساعه اسبوعيا لو full time أو 15 ساعه اسبوعيا part time

باجمالي 1650 ساعه ف السنتين دول

4- اثبات قدره ماليه ف البنك ب 10 الاف دولار كندي للمتقدم الرئيسي و 2000 دولار لكل مرافق معاه

5- عقد عمل لمدة سنه ع الاقل من كندا

أو البديل بتاعها يكون معاك تصريح نقابي من كندا من النقابه ال مهنتك في كندا تابعه ليها ودي عن طريق انك بتسافر سواء سياحه او غيره وتختبر الاختبارات تبع النقابه الخاصه بوظيفتك وتاخد منهم تصريح نقابي للتأهيل المهني

.

وبعد كدة بتعمل بروفايل عادي اكسبريس انتري علي موقع الحكومه الكنديه في CIC ولكن هتدخل ضمن برنامج الحرفيين

——————————————–

طيب يا ابو حميد ازاي اثبت الخبره في حرفتي ال طالبينها دي ؟

لو انت صاحب حرفه وعندك مكان خاص محل جزاره .. محل حداده.. ورشه ميكانيكا سيارات الخ الخ هتقدم السجل التجارى و فواتير العملاء ( بيع و شراء )

لو مجرد شغال ف المكان مش صاحبه هتقدم عقد العمل بتاعك مع برنت التأمينات بتاعك

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

هذا الموقع يستخدم Akismet للحدّ من التعليقات المزعجة والغير مرغوبة. تعرّف على كيفية معالجة بيانات تعليقك.