الدراسه في انجلترا سواء مجانا او بفلوس

الدراسة في انجلترا سواء مجانا او بفلوس

مبدأيا الدراسه في UK طريق كويس عشان الهجره ولكن طريق طويل وعايز نفس طويل .. الناس بتروح تدرس هناك سنتين أو تلاته أو اربعه في تخصص معين وبعد الدراسه بتحاول تدور علي شركه في تخصصهم ياخدوا من خلالها اقامه عمل ثم اقامه مؤقته ثم اقامه دائمه ثم التقديم للحصول علي الجنسيه

طبعا طريق طويل وعايز ناس عندها صبر وعندها main target علي المدي البعيد و ليهم في سياسه النفس الطويل 
.

اولا هنتكلم عن دراسه اللغه :

نوع الفيزا اللي بتقدم عليها لدراسه اللغه اسمها short term study visa ..

دة نوع من التأشيرات بيسمح للشخص انه يدرس داخل UK لمدة اقل من 6 شهور أو 6 شهور أو اكثر من 6 شهور بتوصل ل 11 شهر كحد اقصي .. 
.

الناس بتروح تدرس كورس لغه مكثف تحضيري في UK وبعدين بيكون ليهم طريقين ..

• الطريق الاول ان في ناس بتستفيد منه في الCV بتاعها عشان الوظائف في الشركات المالتي ناشونال في الخليج اللي عن طريق الشركات دي يقدروا يروحوا UK في المستقبل بعقود عمل انتداب ( هنشرحها بالتفصيل الممل بعدين ) ..

• الطريق التاني ان في ناس تانيه بعد ما تخلص دراسه اللغه في UK بيدخلوا علي دراسه التخصص بعدها مباشره في الجامعات وتكمل نفس الخط اللي قولنا عليه في الاول 
.
.

اسباب اقناع القنصل بالغرض من السفر لدراسه اللغه :

1- تكون حاصل علي كورس معتمد او وصلت ل ليفل معتمد في بلدك في الانجلش وعندك شهادات بكده وتكون دراسه اللغه في ال UK مجرد تكمله لدراستك السابقه للغه في بلدك 
.

زي ان واحد مثلا عايز يدرس تخصص رئيسي في انجلترا زي الطب مثلا , ولكن الجامعه هناك حاطه شرط للدراسه انه يجيب ايلتس 7.5 .. ويكون دخل الايلتس كذا مره في بلده لكن مش عارف يوصل للاسكور ده

ساعتها يقدم بالادله والشهادات انه اولريدي فعلا خد الايلتس في بلده بسكور متوسط جدا والاسكور ده مسببله عائق كبير في الدراسه الرئيسيه وعايز يروح يدرس لغه في UK كورس تكميلي مكثف عشان يعرف يعدي ال 7.5 بتوع الايلتس لما يرجع لبلده 
.

وكل دة بتشرحه في ورقه منفصله عن الابلكيشن بنسميها personal statement ودي بتوضح فيها سببك من الزياره بالتفصيل وترفق معاها كل الادله والشهادات والوثائق اللازمه 
.
.

2- لازم يبقي فيه تناسب بين دخلك وبين تكلفه الرحله والعيشه في UK وبين تكلفه الدراسه

بمعني مينفعش تصرف كل ما تملك وكل اللي حيلتك واللي وراك واللي قدامك علي رحله واحدة بغرض دراسه اللغه فقط .. الشك فيك هيبقي اكبر بكتير انك بتعمل المستحيل عشان توصل بأي طريقه 
.

علي سبيل المثال

انت مثلا شغال بقالك 3 سنين و بتقبض كل شهر 3000 جنيه مثلا .. وحوشت ف البنك خلال التلات سنين دول قول 40 الف جنيه .. وتكاليف الدراسه هناك للانجلش مع تكاليف الرحله كلها من اقامه ومصاريف هنقول هتوصل ل 40 الف جنيه

هنا القنصل هيقول .. ازاي واحد هيصرف كل اللي معاه وكل اللي حيلته ويخلي رصيده في النهايه صفر في البنك بعد انتهاء الرحله وهيبقي ممعاهوش ولا مليم بعد كدة في البنك لمجرد انه يروح عشان يدرس كام شهر عندنا في الانجليزي

لازم يبقي فيه تناسب بين دخلك وبين تكلفه الرحله والعيشه في UK وبين تكلفه الدراسه .. ويبقي معاك مبلغ بيغطي ويزيد لتكاليف الدراسه ومتناسبه مع تكاليف رحلتك ودخلك الشهري في بلدك

تكاليف المعيشه عموما ف UK شهريا حوالي 1000 استرليني حد ادني .. شوف انت بقي هتدرس مده قد ايه وتكاليف دراستك قد ايه وحسابك البنكي قد ايه واحسب حسبتك كويس قبل ما تقدم ..
.
.

اجراءات فيزا دراسه اللغه في ال UK :

هتدخل علي جوجل وهتبحث عن كل المعاهد والجامعات اللي بتدرس لغه في انجلترا وتدخل علي موقع كل جامعه وتشوف شروط الدراسه وتكاليفها .. لو الشروط منطبقه عليك وتكاليفها مناسبه ليك هتراسلهم علي ايميل الجامعه عشان تجيب منهم خطاب قبول جامعي 
.

ولازم خطاب القبول offer letter يكون موجود فيه اسم الدوره ومدة الدوره ورسوم الدراسه وتكاليف الاقامه ومختومه من المعهد او الجامعه

وبعد كدة هتدخل علي موقع www.visa4uk.fco.gov.uk وتقدم علي short term study visa ودي رسومها 93 استرليني لو دراسه اللغه 6 شهور او اقل .. لكن لو 11 شهر رسوم فيزا هتكون 179 استرليني
.

ويكون معاك كشف حساب بنكي ليك او لوالدك او لوالدتك مع تعهد منهم بتحمل تكاليف دراستك ويكون الحساب لاخر 6 شهور وعليه طبعا حركه سحب وايداع

والاتش ار ليتر بتاعك من شغلك لو بتشتغل او السجل التجاري والبطاقه الضريبيه لو صاحب عمل أو شهادة قيد من الكليه لو لسه طالب

وباقي الاوراق زي الباسبور و صور منه وصور شخصيه ليك وطبعا القبول الجامعي اهم ورقه وتقدم كل الاوراق انجلش مش عربي الخ الخ ..
.
.

ثانيا : دراسه التخصصات الرئيسيه في UK :

-لو عايز تدرس تخصص كامل بقي في UK لازم تعرف 6 حاجات مهمين جدا :

1- نوع الفيزا اللي هتقدم عليها اسمها Tier 4 (General) student visa ودي بيحق ليك تحوليها وانت داخل ال UK لفيزا عمل Tier 4 عكس فيزا دراسه اللغه اللي مبتتحولش ابدا لفيزا عمل 
.

2- انه لازم يكون معاك ايلتس او تويفل وبدرجات عاليه عشان تعرف تجيب قبول جامعي من جامعه في انجلترا لتخصصك 
.

3- لازم تعرف ان دراسه التخصصات في UK غاليه جدا جدا فلازم يكون معاك فلوس كتير لأن متوسط الرسوم في اي جامعه بريطانيه لاي تخصص بتبدأ من 8000 سترليني في السنه وبتوصل ل 15 و 20 الف سترليني في السنه لبعض التخصصات .. وفي جامعات بيكون ليها سعرين للدراسه .. سعر للطالب الاوروبي والبريطاني .. وسعر تاني للطالب الدولي للي جاي من برا اوروبا زيك كدة 
.

4- بعد ما تجيب القبول الجامعي لتخصصك هتدخل علي موقع السفاره وتقدم علي Tier 4 ولازم يكون معاك كشف حساب بنكي يغطي تكاليف الدراسه كامله ويكون متناسب مع تكاليف المعيشه ومع دخلك زي ما شرحنا في فيزا اللغه 
.

5- رسوم النوع ده من الفيز بيكون ب 335 استرليني 
.

6- بيحق ليك بفيزا الدراسه اثناء الدراسه انك تشتغل بارت تايم 20 ساعه في الاسبوع وبيكون معظمه شغل كاجوال في المطاعم والسيلز وبعد انتهاء الدراسه بتقدر تجيب عقد عمل في تخصصك وتاخد اقامه مؤقته وتستقر بعدها في UK ..

.
.

ملحوظه مهمه : لو عايز تدرس تخصص غير تخصصك اللي درسته في مصر .. ساعتها هتواجه صعوبات ان الجامعات كلها هتطلب GPA وتقديرات للمواد اللي في التخصص الجديد .. وانت اكيد مش معاك درجات فيها لانك مدرستهاش اساسا في مصر .. ساعتها احنا بننصح الناس انها الاول تدور علي كورسات معتمدة في التخصص الجديد كأنها كورسات تمهيديه كدة .. ولما تخلص منها تقدر بعدها تقدم بقي علي الجامعات البريطانيه وانت حاطط رجل علي رجل 
.

علي سبيل المثال 
انت دكتور أو مهندس مثلا في مصر .. وزهقت من الدكتره و مسطره حرف t .. وعايز مثلا تروح انجلترا عشان تدرس تصوير .. ساعتها متروحش تقدم علي الجامعات مباشره اللي فيها تخصص تصوير في UK .. لا تروح الاول تاخد كورسات معتمدة في التصوير سواء في بلدك او في UK وبعد بقي ما تخلص الكورسات دي تقدر تقدم بعدها علي الجامعات الكبيرة عشان موقفك يبقي قوي .. 
.
.

– لو مش معاك فلوس الدراسه يبقي مفيش قدامك غير طريق المنح :

والمنح في انجلترا يا مموله بالكامل يا مموله جزئيا .. اشهر منح انجلترا Chevening طبعا .. ومعظم المنح المموله بالكامل بيطلبوا منك انك تغادر UK بعد انتهاء مدة الدراسه عشان تفيد بلدك الام باللي اتعلمته عندهم ودة بيكون شرط جزائي ولازم توافق عليه 
.

وعشان تعرف ازاي تجيب منحه في انجلترا او اي بلد في العالم ادخل علي التوبيكس بتاعه الجروب هتلاقي بوست تاريخي كتبته عن المنح في سلسله البوستات بتاعتي ( بوستات محاميحو ) ف الجروب 
.

.

– لو انت اقل من 18 سنه وعايز تدرس في UK :

بتقدم علي نوع اسمه Tier 4 (Child) student visa ودي اجراءاتها هي هي نفس الطريقه اللي فوق ونفس التفاصيل باستثناء الشرط الزيادة الوحيد في النوع ده يكون موافقه الاب او الام كتابيا انهم موافقين انك تروح تدرس هناك ..

وطبعا بدل ما بتراسل جامعه او معهد .. هتراسل مدرسه حسب السنه والفئه الدراسيه بتاعتك

ورسوم الفيزا دي 335 استرليني 
———————————————————-

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

هذا الموقع يستخدم Akismet للحدّ من التعليقات المزعجة والغير مرغوبة. تعرّف على كيفية معالجة بيانات تعليقك.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close